+374 98 93 06 98 hov-bakh@mail.ru

ԱՂՑԱՆ ԽՈԶԻ ՄՍՈՎ

ՊԱՀԱՆՋՎՈՒՄ Է։

. 200գ խոզի միս

. 1 բազուկ

. 1-2 խնձոր

. 100գ նեխուր

. 100գ ընկույզ

. 4ճ.գ. բուսական յուղ

. հազար

. 2ճ.գ. քացախ

. 2 ձվի դեղնուց

. 1/2թ.գ. շաքարավազ

. 1/2թ.գ. մանանեխ

. 100գ մաղադանոսի և նեխուրի արմատ

. դափնու տերև

. աղ, աղացած սև պղպեղ

ՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ԵՂԱՆԱԿԸ։

Խոզի միսը տապակել բուսական յուղի կես բաժնով, այնուհետև ավելացնել դափնու տերևը, արմատները և շոգեխաշել մինչև պատրաստ լինելը։ Սառեցնել և խորանարդներով կտրատել։

Բազուկը ջեռոցում եփել,կեղևել և մանր խորանարդներով կտրատել։ Հազարը և նեխուրը բարակ կտրատել, խնձորը կտրատել շերտերով։

Ձվի դեղնուցը հարել աղի, շաքարավազի հետ, ապա ավելացնել բուսական յուղը, մանանեխի և քացախը։

Պատրաստի բաղադրիչներն իրար միացնել,համեմել խյուսով և ավելացնել կտրատած ընկույզը։

Comments