ՍՆԿՈՎ ՏՈԼՄԱ — Hov-Bakh
+374 98 93 06 98 hov-bakh@mail.ru

ՍՆԿՈՎ ՏՈԼՄԱ

Անհրաժեշտ են՝

  • 1 գլուխ կաղամբ
  • 2 գազար
  • 1 գլուխ սոխ
  • 1 կապ կանաչի
  • 400 գ շամպինիոն
  • 1–1,5 բաժակ բրինձ
  • 400 մլ ջուր
  • 6 ճաշի գդալ ձեթ
  • աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Կաղամբը թերթատել, տեղավորել կաթսայում, աղ անել, վրան եռացրած ջուր լցնել, թողնել 5–10 րոպե:

Բրնձի վրա եռացրած ջուր լցնել, թողնել 10 րոպե: Այնուհետև նորից լվանալ: Մաքրել սոխն ու գազարը և մանրացնել: Սունկը կտրտել:

Թավայի մեջ լցնել ձեթը, սոխի և գազարի 2/3 մասը, ինչպես նաև՝ սունկը: Շոգեխաշել 8–10 րոպե՝ անընդհատ խառնելով: Կանաչին մանր կտրտել:

Պատրաստել լցոնը. խառնել բրինձը, շոգեխաշած բանջարեղենն ու սունկը, կանաչին: Աղն ու պղպեղը՝ ըստ ճաշակի: Նախապատրաստված կաղամբի թերթերի վրա 1–2 թեյի գդալ լցոն դնել և փաթաթել ծրարի ձևով:

Կաթսայի մեջ շարել կաղամբի մնացորդները, վրան շարել տոլմաները: Դնել կրակին և կափարիչով ծածկել: Հասցնել եռման, ապա կրակն իջեցնել և եփել մինչև պատրաստ լինելը՝ բրնձի եփելը (մոտ 20–25 րոպե):

 

Comments