ՊԱՀԱՆՋՎՈՒՄ Է։
. 120գ կաղամբ
. 2 ստեպղին
. 50գ կանաչ սոխ
. 2 քաղցր պղպեղ
. 2 լոլիկ
. հազարի 6 տերև
. 2 վարունգ
. 2 վարունգ
. 1ճ.գ. շաքարավազ
. 150գ թթվասեր
. 200գ խաղող
. 1 կիտրոնի հյութ
. համեմ
ՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ԵՂԱՆԱԿԸ։
Վարունգը,ստեպղինը,պղպեղը,հազարի տերևները և կաղամբը բարակ կտրատել,լոլիկները՝ շերտերով։ Խաղողը երկու կես անել և հեռացնել սերմերը։ Կտրատած բաղադրիչներն իրար միացել, ավելացնել կտրատած կանաչ սոխը, շաքարավազը,թթվասերը,կիտրոնի հյութը և լավ խառնել։ Աղցանը զարդարել բաղադրամասի մեջ մտնող մթերքներով և կտրատած կանաչիով։