Անհրաժտ են՝
0,5 կգ կաղամբ
1 գազար
1 խնձոր
1–2 գդալ կիտրոնի հյութ
ձեթ՝ ըստ ճաշակի (կամ թթվասեր, կամ մայոնեզ)
200 գ պահածոյացված եգիպտացորեն
1 տուփ տարեկանի պաքսիմատ
աղ՝ ըստ ճաշակի
Խնձորը լվանալ, միջուկը հեռացնել, մանրացնել, խոշորատամ քերիչով կամ կտրտել ձողիկներով: Վրան
կիտրոնի հյութ ցողել (որպեսզի խնձորը չսևանա):
Գազարը մաքրել, լվանալ և մանրացնել խոշորատամ քերիչով կամ կտրտել ձողիկներով:
Լվանալ ու մաքրել կաղամբը, մանրացնել խոշորատամ քերիչով:
Պաքսիմատը և եգիպտացորենը խառնել մյուս մթերքներին, աղ անել: Շաղախել ձեթով: Լավ խառնել:
ԱՂՑԱՆ «ՍԻՐՈՂԱԿԱՆ»
/
17.01.2022
/
